graphicanews

Ειδήσεις

Hunkeler και Müller Martini

Δύο παγκόσμιοι παίκτες του post-press συγχωνεύονται!

την 11 Δεκεμβρίου, 2023

Οι οικογένειες/μέτοχοι των εταιρειών Hunkeler και Müller Martini αποφάσισαν να συγχωνεύσουν τους ομίλους τους. Η Müller Martini Holding AG απέκτησε όλες τις μετοχές του Ομίλου Hunkeler σε μία από τις σημαντικότερες συμφωνίες του κλάδου φέτος.

Η οικογένεια Hunkeler και η Crédit Mutuel Equity πούλησαν όλες τις μετοχές τους στη Müller Martini ενώ το τίμημα της συναλλαγής δεν έγινε γνωστό.

Πρόκειται για δύο κατασκευαστές μηχανών postpress πρωτοπόροι στην παγκόσμια αγορά με καινοτόμες λύσεις για την επεξεργασία εντύπων. Και οι δύο εταιρείες εστιάζουν στην παραγωγή οικονομικών εξατομικευμένων προϊόντων Γραφικών Τεχνών για ένα αυτοματοποιημένο “έξυπνο” εργοστάσιο.

Muller Martini μηχανές περατώσεων

Η δύο κατασκευαστές έχουν μια μακρά ιστορία συνεργασίας εδώ και πολλά χρόνια. Η συνεργασία τους ξεκινά κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ο Hans Müller εργάστηκε στη Hunkeler ως μηχανολόγος μηχανικός πριν δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση το 1946 ιδρύοντας την εταιρεία Hans Müller / Grapha. Αυτές οι καλές σχέσεις διατηρούνται εδώ και δεκαετίες. Η τοπική εγγύτητα στην περιοχή Zofingen της Ελβετίας και η ήδη υπάρχουσα και επιτυχημένη συνεργασία στην κατασκευή μηχανών και εξαρτημάτων αποτελούν ιδανικό σημείο εκκίνησης για ακόμη στενότερη συνεργασία στο μέλλον.

Η συγχώνευση αναμένεται να δημιουργήσει έναν πολύ μεγάλο πάροχο μετεκτυπωτικών λύσεων παγκοσμίως.

Muller Martini και Hunkeler
Από αριστερά: Stefan Hunkeler (Πρόεδρος του ΔΣ της Hunkeler AG), Michel Hunkeler (Αντιπρόσωπος του ΔΣ της Hunkeler AG), Bruno Müller (CEO Müller Martini AG), Rudolf Müller (Ιδιοκτήτης και μέλος του ΔΣ της Müller-Martini AG), Daniel Erni (CEO Hunkeler AG), Franz Hunkeler (Hunkeler AG)

Ο κος Bruno Müller, επικεφαλής της Muller Martini δήλωσε σχετικά: "Η βιομηχανία των Γραφικών Τεχνών αλλάζει συνεχώς και ζητά τακτικά νέες καινοτομίες. Συνδυάζοντας τα βασικά στοιχεία των δύο εταιρειών, όπως το προσωπικό, την τεχνογνωσία και την τεχνολογία, θα είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε ακόμη καλύτερα την παγκόσμια πελατεία μας με καινοτόμες λύσεις στο μέλλον."

Από την πλευρά τους, οι κ.κ. Stefan και Michel Hunkeler, δήλωσαν μεταξύ άλλων για τη συγχώνευση: “Υπάρχει μια μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ Hunkeler και Müller Martini και μια τακτική συναλλαγή. Η ευκαιρία για τη συγχώνευση είναι, επί του παρόντος, πολύ επωφελής τόσο για τους εταίρους όσο και για τους κοινούς πελάτες μας, καθώς θα προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα από μια συνδυασμένη επιχείρηση.”

Παράλληλα με την ανακοίνωση της συμφωνίας οι δύο εταιρείες ανέφεραν πως δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή ονόματος στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Hunkeler λόγο της συγχώνευσης και πως οι αντιπρόσωποι ανά τον κόσμο θα παραμείνουν για την ώρα ως έχουν.

Image by pressfoto on Freepik